ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ – ΕΛΒΕ Α.Ε

Λιγότεροι ρύποι, καλύτερη ζωή

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η ΕΛΒΕ όχι μόνο έχει τη δική της επωνυμία και σειρά προϊόντων, αλλά προμηθεύει επίσης έτοιμα ενδύματα και αξεσουάρ σε κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη (όπως:  το Μουσείο του Λούβρου, τον Ελληνικό, το Γερμανικό και τον Κυπριακό Στρατό, την Ελληνική και τη Γερμανική Αστυνομία, την Deutsche-Bahn κ.α.).

Η ΕΛΒΕ αποφάσισε να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό της εύρος αποκτώντας τα δικά της πάρκα ηλιακής ενέργειας και επενδύει όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΕΛΒΕ ΣΤΟΛΕΣ

ΕΛΒΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1971. Η ΕΛΒΕ Α.Ε. ήταν η πρώτη εταιρία στο χώρο των ενδυμάτων που μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το 1995.
Η ΕΛΒΕ είχε χρόνια εμπειρίας στο χώρο της γυναικείας ένδυσης, με συλλογές ελληνικού και διεθνούς σχεδιασμού, όπως ARTE MAXIMA by Makis Tselios, OAKS by Liana Camba, My Way by Anja Seidl, Verdosa by Daphne Valente και OKS by Nicole Simard και πωλήσεις  σε παραπάνω από 320 σημεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 1995, η εταιρεία ξεκινάει την λειτουργία του Τμήματος Παραγωγής Στολών Εργασίας, για μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες  και δημόσιους φορείς, όπως δυνάμεις ασφαλείας, αεροπορικές και μουσεία.

about us - elve sa
Το 1996 στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΒΕ, Κιτσικόπουλο Τηλέμαχο απονέμεται με το βραβείο ΚΟΥΡΟΣ, για επιδόσεις στο διεθνή χρηματοοικονομικό χώρο.

Το 1999 η εταιρία ΕΛΒΕ εξαγοράζει το 51% των μετοχών της εταιρίας CALIN Α.Ε., εισαγωγέας των brands CALZEDONIA και INTIMISSIMI την Ελλάδα. Το έτος 2002 η ΕΛΒΕ εξαγοράζει το 28% των μετοχών της ΛΗΤΩ Α.Ε. (βρεφικά πολυκαταστήματα) και κάνει  μια πρωτοποριακή εξαγορά του 25% των μετοχών της HARMONY CRUISES, μπαίνοντας στον τομέα των σκαφών αναψυχής.

Το 1996 στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΒΕ, Κιτσικόπουλο Τηλέμαχο απονέμεται με το βραβείο ΚΟΥΡΟΣ, για επιδόσεις στο διεθνή χρηματοοικονομικό χώρο.
Το 1999 η εταιρία ΕΛΒΕ εξαγοράζει το 51% των μετοχών της εταιρίας CALIN Α.Ε., εισαγωγέας των brands CALZEDONIA και INTIMISSIMI την Ελλάδα. Το έτος 2002 η ΕΛΒΕ εξαγοράζει το 28% των μετοχών της ΛΗΤΩ Α.Ε. (βρεφικά πολυκαταστήματα) και κάνει  μια πρωτοποριακή εξαγορά του 25% των μετοχών της HARMONY CRUISES, μπαίνοντας στον τομέα των σκαφών αναψυχής.

Η εταιρεία προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς  και μετατοπίζει το κύριο ενδιαφέρον της , από έτοιμα προς πώληση ενδύματα, σε κατά παραγγελίαν προμήθεια ενδυμάτων επαγγελματικής εργασίας, με σημαντικές συνεργασίας όπως, κάλυψη της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004” και κάλυψη του  προσωπικού του μουσείου LOUVRE στη Γαλλία.

Από το 2011 η ΕΛΒΕ αρχίζει  να επενδύει δυναμικά  στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και το 2012 προχωράει στην απόκτηση της εταιρείας ECOJOULE.

Ο όμιλος το 2013, είχε κύκλο εργασιών 60.7 εκατομμυρίων και 487 άτομα. Το 2014 η ΕΛΒΕ πούλησε το 51% στης CALIN.

Προσπαθώντας να πρωτοτυπήσει και στο χώρο της ένδυσης , η ΕΛΒΕ συνεργάζεται με τα εργαστήρια νανοτεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, για της παραγωγή καινοτόμων ρούχων SMART.

Από το 2015, αποκτήθηκαν καινούρια πάρκα ηλιακής ενέργειας, συνολικά 5,2MW , σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές συμβαδίζουν, όχι μόνο με τον οικολογικό χαρακτήρα της εταιρείας, αλλά και με νέες προοπτικές για το μέλλον.

Η ΕΛΒΕ προμηθεύει πλέον στολές, ρούχα εργασίας και εξοπλισμό ατομικής προστασίας σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς κορυφαίους φορείς όπως η Ελληνική και Γερμανική Αστυνομία, ο Στρατός, η Deutsche Bahn, εταιρείες ηλεκτρισμού και πετρελαίου κ.λπ.

HIGHLIGHTS

Το 1982 η ΕΛΒΕ υπάγεται στη διοίκηση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου Τηλέμαχου Κιτσικόπουλου.

1971: Ιδρύεται η ELVE
1982: Η ELVE περιέρχεται στη διοίκηση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου Τηλέμαχου Κιτσικόπουλου.
1984:
Η ELVE λανσάρει την πρώτη της συλλογή με έτοιμα ενδύματα
1993:
Η ELVE λανσάρει την παραγωγή ενδυμάτων εργασίας της
1995:Εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών|
1995:Έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής Εργασίας
1996:Απονέμεται στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, το βραβείο KOUROS 1996, για τις επιδόσεις του στο διεθνή χρηματοοικονομικό χώρο
1998: Πώληση της LORD
1999:Απόκτηση της εταιρείας OAKS/ Είδη ένδυσης
1999:Απόκτηση 51% των μετοχών της CALIN S.A., Calzedonia και Intimissimi
2002:Απόκτηση του 28% των μετοχών της LITO S.A., Καταστήματα Βρεφικών Προϊόντων
2002:Απόκτηση του 25% της HARMONY CRUISES, γραμμή κρουαζιέρας για σκάφη αναψυχής
2004:Παραγωγή στολών για την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”
2005:Επένδυση σε ακίνητα στην πόλη της Καβάλας
2011:Επένδυση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
2012:Απόκτηση της ECOJOULE, εταιρεία ηλιακής ενέργειας
2012:Ανάληψη 4ετούς σύμβασης για την προμήθεια όλων των ενδυμάτων για το μουσείο LOUVRE, στη Γαλλία
2014:Πώληση ολόκληρου του 51% της CALIN
2015: Απόκτηση 2 πάρκων ηλιακής ενέργειας, 500 kw το καθένα, στη Λάρισα
2015: Παραγωγή SMART clothing, σε συνεργασία με τα εργαστήρια νανοτεχνολογίας, ΑΠΘ
2016:Απόκτηση πάρκου ηλιακής ενέργειας, 1.7mw, στην Πηνειάδα
2018:Απόκτηση πάρκου ηλιακής ενέργειας, 500kw, στον Ωρωπό
2020:
Ανάληψη 4ετούς σύμβασης με το Γερμανικό Στρατό για αθλητικό ρουχισμό
2021:Η ΕΛΒΕ ανοίγει τη δική του eshop για να πουλάει άρθρα B2C για αστυνομία, στρατό, εργάτες και άλλους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η κοινωνική και οικολογική μας δέσμευση

Στην ΕΛΒΕ, δεν επενδύουμε μόνο ενεργά σε δραστηριότητες βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά πιστεύουμε επίσης στη σημασία της κοινωνικής ευθύνης και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης μιας εταιρείας.

Επειδή η ποιότητα είναι προτεραιότητά μας, τα υλικά μας επιλέγονται με τη μέγιστη προσοχή, τα προϊόντα μας είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες (κατά περίπτωση, με πιστοποίηση OEKO-TEX® STANDARD 100) και οι κατασκευαστές μας είναι κάτοχοι πολυάριθμων πιστοποιήσεων που αποδεικνύουν την κοινωνική και οικολογική δέσμευσή τους.

Ενώ βάζουμε στο επίκεντρο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας (Πιστοποίηση ISO 45001:2015), διασφαλίζουμε ότι ακολουθούνται  όλες τις οικολογικά υπεύθυνες οδηγίες μας, όπως η ανακύκλωση χαρτιού και υφάσματος. Η πιστοποίηση ISO/IEC 27001 επικυρώνει επίσης ότι στην εταιρεία έχουν τεθεί επαρκείς και αναλογικοί έλεγχοι ασφαλείας για τη διαφύλαξη των πληροφοριών και των περιουσιακών στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πιστοποιημένη κατά ISO 9001 & ISO 14001:2015, η ΕΛΒΕ δεν επιδεικνύει μόνο την κοινωνική και οικολογική της υπόσχεση μέσω των διαπιστεύσεων συστημάτων ποιότητας της περιβαλλοντικής διαχείρισης ή πολυάριθμων επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και μέσω συγκεκριμένων και τακτικών πρωτοβουλιών:

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΒΕ έχει δωρίσει ρούχα στο κέντρο προσφύγων της Καβάλας, υφάσματα στο τοπικό θέατρο και σε καταφύγια σκύλων για την κατασκευή κουβερτών και κρεβατιών, ακόμη έχει προμηθεύσει ελληνικά κυβερνητικά ιδρύματα, νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις , ομάδες διάσωσης , εταιρείες, οίκους ευγηρίας και ορισμένους άλλους τοπικούς οργανισμούς, με ιατρικές μάσκες και φόρμες κατά της πανδημίας COVID.