ΕΛΒΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Επενδύουμε σε ανανεώσιμη ενέργεια από το 2008

Τις τελευταίες δεκαετίες, η παγκόσμια κοινότητα έχει συνειδητοποιήσει την κρίσιμη κλιματική κατάσταση που αντιμετωπίζει η υφήλιος. Μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα σε ανησυχητικό σημείο.

Ο κόσμος αναζητά πιο οικολογικούς τρόπους παραγωγής αγαθών και βιώσιμες πηγές ενέργειας.

Έχει καταστεί σαφές ότι για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Γης, χρειαζόμαστε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αντικαταστήσουν τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις ορυκτών καυσίμων.

Η Ελλάδα, με τη δυναμική γεωγραφική της θέση, το ήπιο κλίμα και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Η ΕΛΒΕ, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έτοιμη να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της, αναγνωρίζοντας την δύναμη της ενέργειας, εντάχθηκε στο κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Οι ΑΠΕ, όχι μόνο συμβαδίζουν με τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά και εγγυώνται ένα καθαρό και οικολογικό περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές

5 πάρκα ηλιακής ενέργειας

Συνολικής ισχύος 5,2 MW

Με παραγωγή 7.500.000 KwH

Το χαρτοφυλάκιό μας παραγωγής ενέργειας περιλαμβάνει

5 πάρκα ηλιακής ενέργειας, συνολικής ισχύος 5,2 MW, με παραγωγή 7.500.000 KwH, η οποία αντιστοιχεί στην αποφυγή 5,5 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως στην ατμόσφαιρα. (Σύμφωνα με μετρήσεις EPA των ΗΠΑ, αυτό ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 844 σπιτιών στις ΗΠΑ)

Μελλοντικα Εργα

Ο άμεσα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ηλιακών σταθμών ισχύος 20 MW.
Από σήμερα, αυτό είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Έχουν εντοπιστεί και εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι χώροι και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών.